به گزارش شرق نگار، نشست انتقال تجارب مدیریتی در بزرگترین هلدینگ صنعتی ایران به همت مرکز تخصصی صنعت فولاد دانشگاه تهران با همکاری دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران برگزار شد.
در ابتدای نشست، محمدیاسر طیبنیا، مدیرعامل پیشین فولاد مبارکه اصفهان با بیان اینکه مدیریت و دانش مدیریتی یکی از چالشهای کشور است، گفت: ما در این حوزهها به خوبی عمل نکردهایم و نکته منفی این است که در ایران استراتژیها در شرکتها، با تغییرات افراد تغییر خواهد کرد.
وی با بیان این نکته که طول عمر بسیاری از مدیران و وزرا در کشور به کمتر از ۲ سال میرسد، عنوان کرد: این در صورتیست که در بنگاههای بینالمللی اعم از دولتی و خصوصی، میانگین عمر مدیریتی بسیار بیشتر بوده است.
وی با ارائه مثالی در این خصوص، خاطرنشان کرد: طول عمر مدیریت شرکت فلای دوبی بیش از ۲۲ سال و همچنین میانگین شرکت بوش نیز بالای ۸ سال است که تفاوت زیادی با شرکتهای داخلی دارد.
مدیرعامل پیشین فولاد مبارکه گفت: توسعه، رشد، پیشرفت و آبادانی امروزه دغدغه تمامی افراد در کشور است و این بحث از جایگاههای مختلف از جمله تاریخی، سیاسی، تمدنی، اقتصادی و دیگر جایگاه ها، مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفته است.
طیبنیا با تاکید بر اینکه یکی از مسیرهای تحقق پیشرفت و رشد پایدار اقتصادی، تمرکز بر رشد و توسعه و پیشرفت بنگاههای بزرگ اقتصادی و نوآور است، افزود: عمده نوآوری امروزه در دنیا در بنگاههای اقتصادی بالای هزار نفر خواهد بود و بحث مهم ما چگونگی رسیدن به مدل توسعه و پیشرفت در بنگاه های زود بازده است.
در ادامه دکتر قیامی آزاد، رئیس مرکز تخصصی صنعت فولاد نیز با بیان اینکه یکی از مشکلات اساسی در صنعت کشور، عدم استفاده کافی از نوآوریها و فناوریهای نوین دانشگاهی است؛ مشکلی که با ایجاد مراکز تخصصی مانند این مرکز و نشستهای انتقال تجربه قابل حل خواهد بود.
وی تأسیس «مرکز نوآوری فولاد دانشگاه تهران» را اقدامیی ساختاری عنوان کرد و افزود: که به زودی زیرمجموعه مرکز تخصصی فولاد آغاز به کار خواهد کرد. این مرکز جدید قرار است محل پیوند فناوری، پژوهشهای کاربردی، و نیازهای روز صنعت فولاد باشد.
رئیس مرکز تخصصی صنعت فولاد تأکید کرد: برای رسیدن به صنعتی پویا و مبتنی بر علم روز، ناچاریم روشهای قدیمی را کنار بگذاریم و از ظرفیتهای بالای علمی دانشگاهها بهرهمند شویم. این مرکز به عنوان پلی میان صنعت و دانشگاه، گامی مؤثر در این مسیر برداشته است.
در این نشست همچنین به نقش کلیدی دانشگاه تهران به عنوان یک واسط فعال بین صنعتگران فولاد کشور و جامعه دانشگاهی تأکید شد. این مرکز با هدف شناسایی نیازهای روز صنعت و هدایت پژوهشهای دانشجویی و پایاننامهها به سمت مسائل واقعی صنعت، در حال ایجاد یک شبکه ارتباطی مؤثر میان اساتید، دانشجویان و صنعتگران است.
برگزاری بازدیدهای صنعتی برای دانشجویان، اساتید و حتی مسئولان نیز یکی دیگر از برنامههای در حال اجرای این مرکز عنوان شد.
به گفته برگزارکنندگان، این بازدیدها نهتنها به آموزش عملی دانشجویان کمک میکند، بلکه برای برخی مسئولان که از نزدیک با واقعیتهای خط تولید آشنا نیستند، بسیار ضروری و اثرگذار خواهد بود.