4

تحقق روابط عمومی دیجیتال در ایران! شاید وقتی دیگر

  • کد خبر : 10153
  • ۱۳ آذر ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۴
تحقق روابط عمومی دیجیتال در ایران! شاید وقتی دیگر

منوچهر- محمد شمیرانی- یکی از ویژگی های تکنولوژی های نوین امروزی این است که منتظر بی حرکتی و یا کندی هیچ جامعه ای نمی مانند و با سرعت هر چه تمام تر، به سوی ارتباط نزدیک تر و ساده تر و لحظه ای تر پیش می روند. به همین دلیل است که اگر روابط عمومی […]

منوچهر- محمد شمیرانی- یکی از ویژگی های تکنولوژی های نوین امروزی این است که منتظر بی حرکتی و یا کندی هیچ جامعه ای نمی مانند و با سرعت هر چه تمام تر، به سوی ارتباط نزدیک تر و ساده تر و لحظه ای تر پیش می روند.
به همین دلیل است که اگر روابط عمومی های سنتی ایران، پوست نیندازند و سرعت کافی برای رسیدن به روابط عمومی دیجیتال را نداشته باشند قافیه را به مردم و مخاطبان خود خواهند باخت .

روابط عمومی نوین
انجمن جهانی روابط عمومی، با توجه به ضرورت و اهمیت اطلاعات در دنیای امروز، در تعریف اخیر خود، روابط عمومی نوین را، یک روابط عمومی ” اطلاع مدار” می نامد و معتقد است در دنیایی که همه ابعاد آن، به سرعت رنگ کهنگی به خود می گیرد و با اطلاعات تازه تر همه چیز، هر لحظه نو می شود روابط عمومی باید از عملکرد و شکل اولیه و سنتی خود فاصله گرفته و با درک ضرورت های زمانه، اطلاع یاب، اطلاع شناس و اطلاع رسان خوبی باشد. در این ارتباط، برای این که روابط عمومی ها بتوانند از شکل سنتی به شکل مدرن برسند سیر تحول آن ها را می توان در سه مرحله روابط عمومی الکترونیک، روابط عمومی آنلاین و روابط عمومی سایبر تصویر کرد.

در روابط عمومی الکترونیک، اطلاع رسانی از طریق راه اندازی وب سایت انجام می شود و مخاطبان، صرفا مصرف کننده هستند و تعامل کمی وجود دارد. در روابط عمومی آنلاین، امکان مشارکت کاربران فراهم شده و آنان می توانند هم مصرف کننده و هم، تولید کننده باشند. روابط عمومی سایبر، کامل ترین و جامع ترین وضعیت برای روابط عمومی الکترونیک است. در این وضعیت، مخاطب در جایگاه اول اهمیت قرار دارد. در این شکل از روابط عمومی، هیچ نامه و انتقادی بدون پاسخ نمی ماند و کارکنان روابط عمومی، نه تنها در ساعات اداری، بلکه در تمام مدت شبانه روز و در تمام ایام هفته، به انجام وظایف خود می پردازند.

در اصل باید گفت روابط عمومی دیجیتال، شکل تکامل یافته روابط عمومی سنتی است که هنوز، با وجود گسترش شبکه های اجتماعی، همچنان به دلیل عدم آشنایی مدیران ارشد، عدم آموزش مدیران روابط عمومی و کارکنان آن با روابط عمومی دیجیتال، نتوانسته است خود را از قید و بندهای روابط عمومی سنتی رها کند.
نکته ای که لازم است مورد توجه قرار گیرد این است که اگر نخواهیم و یا نتوانیم تبدیل از روابط عمومی سنتی به دیجیتال را، در مدت زمان کوتاهی در کشورمان انجام دهیم با توجه به سرعت رشد پیشرفت های تکنولوژی در جهان و لزوم همراهی و هماهنگی روابط عمومی ایران با این تغییرات، در مدت زمان کوتاهی، از قافله روابط عمومی روز جهان دور خواهیم شد.

دیجیتال شدن روابط عمومی
قبل از هر چیز باید گفت راه اندازی کانال در فضای مجازی و یا سامانه پیام کوتاه را نمی توان نشانه ای از دیجیتال شدن روابط عمومی دانست. روابط عمومی دیجیتال،  نیازمند تسلط به دانش روز بوده و ترکیبی از روابط عمومی سنتی، تولید محتوا و انتشار در رسانه های گروهی و شبکه های اجتماعی می باشد.

برای دیجیتال شدن روابط عمومی ها، استفاده از : شبکه های اجتماعی ، وب سایت ها و وبلاگ های مرتبط با موضوع فعالیت سازمان، رسانه های خبری آنلاین، تولید محتوا در قالب پادکست( فایل صوتی ) ، وبینار، اینفوگرافیک، موشن گرافیک، تولیدات چند رسانه ای ویدیو، اسلاید، کتاب الکترونیکی و استفاده از کلاب هاوس و … لازم و ضروری است و برای تحقق آن، می بایست از ارتباط و شبکه سازی با خبرنگاران و بلاگر ها بهره برد. در غیر این صورت و گذر نکردن از شکل سنتی به دیجیتال، باید منتظر بروز بحران جدی در روند فعالیت روابط عمومی های کشورمان باشیم.

مشکلات تحقق دیجیتال شدن
از یک طرف، تحقق جامعه اطلاعاتی و تلاش جهانی برای رسیدن به روابط عمومی دیجیتال، با شدت و سرعت در حال پیگیری است و از سوی دیگر، مشکلات بسیاری برای دیجیتال شدن روابط عمومی وجود دارد که از بین آن، می توان موارد زیر را برشمرد:   یک، عدم اطلاع کافی مدیران سازمان ها از ضرورت دستیابی به جامعه اطلاعاتی و روابط عمومی  دیجیتال.    دو، لزوم بستر سازی و ایجاد فرهنگ متناسب با شرایط جامعه اطلاعاتی و دیجیتال.   سه، عدم وجود زیرساخت های مورد نیاز مانند وجود و گسترش اینترنت با سرعت کافی و عدم آموزش های لازم به مدیران و دست اندرکاران شکل گیری روابط عمومی دیجیتال.

به هر حال، با توجه به این که در سال های اخیر تلاش های نه چندان کافی، برای گذر از جامعه سنتی به جامعه اطلاعاتی نظیر طرح اجرای تحول اداری و برگزاری چند همایش صورت پذیرفته است ولی باید با درک ضرورت و حساسیت تهیه و تدارک زیرساخت های مناسب جهت ورود به مرحله روابط عمومی دیجیتال ، مسئولان با همراهی و همکاری کارشناسان و متخصصان عرصه روابط عمومی دیجیتال ،این گذار را سهل تر و سریع تر به انجام برسانند.

لینک کوتاه : https://sharghnegar.ir/?p=10153

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.