به گزارش شرق نگار، در ابتدای این همایش، دکتر سیدعباس موسوی، رئیس دانشگاه شریف با اشاره به خصوصیات دکتر رضا روستا آزاد، ریاست پیشین این دانشگاه، عنوان کرد: دور اندیشی خاص دکتر روستا آزاد نسبت به مسائل آینده از صفات بارز ایشان بود و از نظر پژوهشی نیز به جنبه کاربردی و حله مسئله بودن توجه خاصی داشت.
وی گفت: در مدت حضور ایشان در معاونت پژوهشی این دانشگاه، پیشرفت ملموسی در حوزه پژوهشی احساس شد و شخصیت جریان ساز ایشان باعث شد توجه و توسعه به فناوری در دانشگاه از اهمیت ویژهای برخوردار شود.
وی ادامه داد: با حضور ایشان، نسبت درآمدهای دانشگاه شریف بهصورت برابر بوده که این مسئله نشاندهنده مدیریت خوب و صحیح وی در این دانشگاه بوده است.
در ادامه دکتر حسین افشین، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور نیز با تمجید از دکتر روستا آزاد، خاطرنشان کرد: عمق دادن به فناوری در این دانشگاه را باید مدیون ایشان باشیم که فعالیتهای موثری انجام دادند.
وی بیان داشت: ویژگی دیگر شخصیت ایشان، خستگی ناپذیری وی و استمرار در کارها بود و با تربیت شخصیتهای علمی بینظیر باعث بالا بردن سطح علمی در قشر دانشگاهی و فناوری کشور نیز شد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور حکمرانی خوب را دولت پاسخگو، شفافیت و فساد گریزی و برقرار کردن حاکمیت قانون و خصوصیسازی دانست و افزود: حمکرانی امروزه حکمرانی فناورانه است و افرادی شایسته تقدیر قرار میگیرند که در بحث فناوری توانستهاند خدمت ارائه دهند.
دکتر افشین با بیان اینکه اگر نخبگان در این حوزه حضور نداشته باشند پیشرفت خاصی حاصل نخواهد شد، افزود: دانش به دو صورت علم شروع کننده و مورد نیاز اولیه آن خدمت و علمی که در ادامه به آن احتیاج دارد میتواند به حوزه حکمرانی کمک کند.
در ادامه نیز محمد مخبر، مشاور و دستیار رهبری با اشاره شاخص خواندن برگزاری این مراسم، خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی بعد از انقلاب به نمادی از اقتدار تبدیل شده است و عوامل نشان دهنده این اقتدار را میتوان به توانمندی کشور در حوزه موشکی و وجود هواپیماهای نظامی موجود در کشور مانند سوخو در ایران دانست.
وی با تاکید بر اینکه کشور به یک خیزش علمی نیازمند است، عنوان داشت: اساسیترین وسیله اعمال حکمرانی که همان بحث تنظیم گری است از دولت ها گرفته شده و به جامعه نخبگانی کشور داده خواهد شد.
وی در ادامه یادآور شد: جامعه نخبگانی و دانشگاهی کشور باید در دو مسیر هوش مصنوعی و پرورش نیروهای جوان نخبه پیشرو باشند.
مشاور و دستیار رهبری با اشاره به اینکه کشور هماکنون با مشکلات بسیاری روبه رو است، بیان داشت: با وجود مشکلات فراوان، ظرفیتهای بسیار زیادی در حوزههای مختلف وجود داشته و باید با متصل کردن این ظرفیت ها به یکدیگر، در جهت توسعه و پیشرفت کشور قدمهای مثبتی برداشته شود.