به گزارش شرق نگار، دفتر رسانهای محمد شیاع السودانی، نخستوزیر عراق، روز یکشنبه تائید کرد که او قصد دارد روز چهارشنبه هفته آینده، ۱۸ ژانویه ۲۰۲۵، به ایران سفر کند.
این دفتر امروز در بیانیهای اعلام کرد: «این سفر شامل بحث درباره روابط دوجانبه بین دو کشور و راههای ارتقای آن با توجه به تحولات در حال وقوع در منطقه و آنچه در سفر مسعود پزشکیان رئیسجمهور ایران به بغداد در سپتامبر سال گذشته به دست آمد، خواهد بود».
یک منبع آگاه در پایان سال ۲۰۲۴ فاش کرده بود که سودانی برای بررسی تحولات منطقه به تهران سفر خواهد کرد. به گفته این منبع، سودانی چندین پرونده را با رهبران ایران مورد بحث و بررسی قرار خواهد داد که مهمترین آنها تحولات اخیر در سوریه است.
السودانی پس از سقوط بشار اسد، سفرهای متعددی به کشورهای منطقه از جمله اردن و عربستان سعودی داشته و در آنجا با رهبران این کشورها در مورد مسائل امنیتی گفتگو کرده است. عراق از جمله کشورهایی بود که در کنفرانس عقبه که با حضور چند کشور از جمله آمریکا در اردن برگزار شد، شرکت کرد.
مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران، در ۱۱ سپتامبر به عراق سفر کرد و به مدت سه روز از بغداد، اربیل، سلیمانیه، نجف، کربلا و بصره بازدید کرد. پیش از آن، سودانی در ۲۲ می برای شرکت در مراسم تشییع جنازه ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور فقید ایران که در یک سانحه هوایی جان باخت، به تهران سفر کرده بود.
یک منبع سیاسی آگاه در گفتوگو با شفق نیوز از دریافت پیام دونالد ترامپ رئیسجمهور منتخب آمریکا توسط نخست وزیر عراق خبر داده است. این منبع به شفق نیز گفته: سودانی از طریق یک فرستاده ویژه در سفری اعلام نشده پیامی از دونالد ترامپ دریافت کرد که شامل چندین موضوع بود.
این منبع خاطرنشان کرد: مهمترین محورهای این پیام، شامل ضرورت مهار و کنترل تسلیحات خارج از چارچوب دولت و توقف فعالیت جناحهای مرتبط با ایران و عدم مداخله عراق در پرونده سوریه و حمایت از تشکیل دولت جدید سوریه است.