دکتر سعید عاملجامهدار در گفتوگو با خبرنگاران، اظهار کرد: از ابتدای شیوع موج پنجم بحران کرونا که با گونه جدیدی از ویروس منحوس به نام دلتای هندی مواجه هستیم، راهاندازی فضای آزمایشگاهی شماسایی این ویروس دلتا را در آزمایشگاه رفرانس بیمارستان امام رضا(ع) داشتیم.
وی اضافه کرد: در همین خصوص این نکته لازم به ذکر است که آزمایشگاه مربوط به شناسایی واریانتهای مختلف ویروس کرونا اعم انگلیسی، آفریقایی، برزیلی و هندی بوده و در این مکان تستهای تشخیصی بیماران بستری در بیمارستانهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد و همچنین برخی از مراجعان سرپایی انجام میشود.
مسئول فنی آزمایشگاه رفرانس کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه متأسفانه بررسیهای اولیه بر روی نمونههای آلوده نشاندهنده آن است که ۳۸ درصد نمونههای جدید واریانت هندی هستند، خاطرنشان کرد: ویروس کرونای هندی بسیار مسری است، ویروسی که از خانواده کووید ۱۹ بوده و برای اولین بار در کشور هند شناسایی شده و متأسفانه در حال تبدیل شدن به واریانت اصلی بیماری در سراسر جهان از جمله ایران است.
دکتر عاملجامهدار تصریح کرد: واریانت هندی در مقایسه با ویروس اصلی کووید ۱۹ حدود ۱۵ برابر جهش پیدا کرده که ۳ نوع آن جهشهای بسیار مهمی هستند که در افزایش میزان انتقال ویروس مؤثر بوده و به نظر میرسد که باعث شده که ویروس تا حدودی بتواند از سیستم ایمنی فرار کند.
وی با اشاره به اینکه کارشناسان معتقدند واریانت هندی ویروس کووید ۱۹ میتواند نسبت به سایر انواع ویروسهای این خانواده مسریتر باشد، اما خبرهای خوبی هم در این زمینه وجود دارد، بیان کرد: اگر در موج پنجم بحران کرونا همان پروتوکولهایی که قبلاً در کنترل شیوع ویروس مؤثر بودند رعایت شوند (مثل ماسک، رعایت اقدامات بهداشتی، دوری از تجمعات و حفظ فاصله اجتماعی) در کنترل ویروس دلتای هندی هم مؤثر هستند و در صورتیکه که این دستورالعملها بهخوبی رعایت شود، شانس بسیارخوبی وجود دارد تا که بتوانیم این شیوع را خیلی سریع تحت کنترل درآوریم.
مسئول فنی آزمایشگاه رفرانس کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد تأکید کرد: نکته قابل توجه در مورد اهمیت رعایت دستورالعملهای بهداشتی توسط افراد واکسینه شده این است که هیچ واکسنی وجود ندارد که ۱۰۰ درصد جلوی ورود ویروس به بدن انسان را بگیرد، اما در صورت ابتلای فرد واکسینه شده به ویروس کرونا، خطر بیماری شدید، بستری شدن در بیمارستان و فوت در آن فرد به میزان قابل توجهی کاهش مییابد.
دکتر عاملجامهدار افزود: بنابراین با توضیحات داده به این نتیجه میرسیم که نه تنها افرادی که واکسینه شدهاند قابلیت آلوده شدن را دارند، بلکه در صورت آلوده شدن میتوانند ویروس را به دیگر افراد هم منتقل کنند، پس مراقب باشیم که به تصور زدن واکسن عادیانگاری نداشته باشیم و با یک تصمیم اشتباه در این خصوص برای خودمان و دیگران ایجاد مشکل نکنیم.
مسئول فنی آزمايشگاه رفرانس كرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد:
۳۸ درصد نمونههای آلوده جدید از نوع واریانت هندی هستند/ ویروس دلتا نسبت به سایر انواع ویروسهای خانواده کرونا خطرناکتر است
مسئول فنی آزمايشگاه رفرانس كرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: متأسفانه بررسیهای اولیه بر روی نمونههای آلوده نشاندهنده آن است که 38 درصد نمونههای جدید واریانت هندی هستند.
لینک کوتاه : http://sharghnegar.ir/?p=2208
- نویسنده : حسینی
- ارسال توسط : شرق نگار
- بدون دیدگاه