2
مدیر عامل شرکت آب و برق پاسارگاد:

سامانه برق آپ هوشمند خواهد شد/ مشترکین می توانند خریدهای برق عادی خود را بصورت بازه ای و پایه انجام دهند

  • کد خبر : 15177
  • ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۰
سامانه برق آپ هوشمند خواهد شد/ مشترکین می توانند خریدهای برق عادی خود را بصورت بازه ای و پایه انجام دهند
مدیر عامل و نائب رئیس شرکت آب و برق پاسارگاد گفت: این سامانه دانش بنیان به منظور تسهیل در خرید برق و تامین همه نیازهای مصرف کنندگان برق راه اندازی گردیده و قرار بر این است که از این پس مشترکین بالای ۳۰ کیلو وات بتوانند در آن خرید را به راحتی انجام دهند و بدین ترتیب صورت حساب ها و و پرداخت های حود را بصورت آنلاین رصد کرده و رژیم مصرف خود را مشاهده کنند.

به گزارش شرق نگار ،سهیلا مزنگی در حاشیه “همایش بزرگ فنی آموزشی شرکت های برق منطقه ای وتوزیع نیروی برق” در جمع اصحاب رسانه اظهار کرد: از طریق سامانه برق آپ مشترکین و مصرف کنندگان می توانند برق عادی (حرارتی) ، برق سبز و برق عدم مشمول مدیریت مصرف را با شرایط کاملا منعطف خریداری نموده و از این سامانه گزارشات متنوعی را دریافت نمایند علاوه بر موارد فوق شما می توانید کلیه خدمات مربوط به مشاوره ،خرید نصب و راه اندازی نیروگاه مقیاس کوچک دیزلی و گازسوز در ظرفیتهای مختلف ) و نیروگاه تجدید پذیر را دریافت نمایید.

مدیر عامل و نائب رئیس شرکت آب و برق پاسارگاد با بیان اینکه نخستین سامانه جامع آنلاین خرید برق کشور( برق آپ)در نوع خود جزو اولین ها در صنعت برق به حساب می آید گفت:از طریق این سامانه مشترکین می توانند خریدهای برق عادی خود را بصورت بازه ای و پایه انجام دهند و همینطور برق سبز را نیز بصورت برخط ببینند.

مزنگی افزود:به احتمال زیاد در ماه آینده قرائت ها بصورت اتوماتیک از طریق مدیریت شبکه و به طریق API به انجام خواهد رسید و این در حالیست که تا پیش از این هیچ کدام از مشترکین نمی توانستند اطلاعات خود را از طریق سامانه دریافت کنند.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا نهادهایی مانند وزارت نیرو و زیر مجموعه هایش یا بورس انرژی چالش هایی با شرکت متبوع وی دارند یا خیر اظهار کرد: مالکیت شرکت پاسارگاد کاملا خصوصیست و هیچ مشکل و مانعی بر سر راه فعالیت خود با نهادهای دولتی ندارد و مدیرت شبکه و توانیر و شرکت های توزیع و یا احیانا بورس انرژی در عین حال همکاری های مختلفی نیز با مجموعه برق و آب پاسارکاد دارند.

مدیر عامل و نائب رئیس شرکت آب و برق پاسارگاد همچنین اظهار کرد: سامانه برق آپ با سه خرده فروش همکاری دارد که اولین آن شرکت انرژی پاک است که ظرفیت خرده فروشی اش ۲ هزار مگاوات است و خود شرکت آب و برق پاسارگاد هم پروانه و مجوزی ۲ هزار مگاواتی دارد و در نهایت شرکت پیمان انرژیست که ظرفیتی ۶۰۰ مگاواتی دارد .

وی با بیان اینکه در سطح کشور سازمان و شرکتی هنوز وجود ندارد که پروانه فروشی تا ۵ هزار مگاوات داشته باشد گفت: وجه تمایز برق آپ با بورس این است که بورس به هرحال کارمزد دارد اما مشترکین صنعتی و غیر صنعتی برق آپ در این سامانه کارمزدی پرداخت نمی کنند.

مزنگی همچنین گفت:یکی از مشکلات صنایع و مشترکین این است که قبل از اینکه وارد خرید برق بشوند و معامله را رسما انجام بدهند به غیر از کارمزد می بایست قبل از دوره مصرف وجه لازم را پرداخت کنند و حال این مبالغ که قابل ملاحظه و تامل است در سامانه برق آپ وجود ندارد چرا که آنها می توانند ماهیانه، فصلی و سالیانه پول مورد نظر را پرداخت کنند.

وی تعداد مشترکین فعلی برق آپ را ۲ هزار مورد اعلام کرد و گفت:برق آپ در ماه حدود ۲۱۰۰ مگاوات فروش برق دارد.

بر اساس این گزارش همچنین حمیدرضا باقری، معاون بازار برق ایران نیز، به تشریح انواع تابلوهای برق در بورس انرژی پرداخت و اظهار داشت که تنوع در تولید و عرضه برق می‌تواند به رفع ناترازی در این حوزه کمک کند. وی به تابلوهای مختلفی مانند تابلوی اول بورس، تابلوی برق سبز، تابلوی گواهی صرفه‌جویی و تابلوی آزاد اشاره کرد و تفاوت‌های آن‌ها را توضیح داد.

باقری در خصوص تابلوی آزاد بیان کرد که این بخش مربوط به برق تولیدی با سوخت آزاد است که تولیدکنندگان آن را با تضمین به فروش می‌رسانند. تا کنون، کمتر از هزار مگاوات برق آزاد در بورس عرضه شده است. وی افزود که برق آزاد بیشتر به نیروگاه‌های تازه‌تأسیس اختصاص دارد.

در ادامه، بهروز احمدی حدید، مدیر معاملات خارج از بازار شرکت ایران نیز در حاشیه این همایش به خبرنگاران گفت: رفع ناترازی می‌تواند در حوزه تولید و مصرف برق مدیریت شود. وی توضیح داد که در بخش تولید، با راه‌اندازی واحدهای تولیدی می‌توان ریسک تولید را کاهش داد و مدیریت مناسبی اعمال کرد. احمدی همچنین به اهمیت مدیریت مصرف اشاره کرد و گفت که انتشار اوراق گواهی صرفه‌جویی در بورس و ارائه مشوق‌هایی برای صنایع به منظور کنترل مصرف، می‌تواند به بهینه‌سازی و کاهش مصرف برق کمک کند.

شایان ذکر است، سامانه برقاپ در سال ۱۴۰۲ با ظرفیت ۵ هزار مگاواتی فروش برق راه‌اندازی و خدمات‌رسانی خودش را به بیش از ۲ هزار مشترک ارائه خواهد داد.

این سامانه جهت سهولت خرید برق مشترکین بالای ۳۰ کیلو وات ایجاد و آن‌ها می‌توانند برق سبز « تعهد ماده ۱۶ دانش بنیان » را علاوه بر برق عادی مصرفی خود، خریداری نمایند.

همچنین کلیه فعالیت‌ها از زمان قرائت تا تخصیص بهینه برق و صدور صورت حساب و تحلیل قبض برق در این سامانه به صورت نرم‌افزاری انجام خواهد شد.

مشترکین می‌توانند تمامی گزارش های خرید و پرداخت و رژیم مصرف را نیز از این سامانه دریافت کرده و اطلاعات مشترکین نیز در قالب وب API به سامانه مدیریت شبکه برق ایران متصل انجام می‌شود.

مشترکین می‌توانند در خصوص خرید انتشعاب، گواهی ظرفیت، احداث نیروگاه خورشیدی و مقیاس کوچک نیز از مشاوره‌های آنلاین بهره‌مند شوند.

لینک کوتاه : http://sharghnegar.ir/?p=15177

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.