شرقنگار: طباطبایی نژاد امام جمعه اصفهان خاطر نشان کرد: به دفتر ما زنگ میزنند فلان چیز گران شده؛ ما میدانیم، دولت و مسئولین هم می دانند، اما هیچ دولتی چه عادل و چه غیر عادل نمی خواهد مردم از سیاست هایش ناراضی باشند؛ تقوا پیشه کنید و اقلام را اضافه به خانه های خود نبرید،
امام جمعه اصفهان گفت: بگذارید این سر و صداها بخوابد تا اقتصاد دانها بنشینند و ببینند باید چه بکنند؛ تصمیم این است که چیزی عاید دلالها نشود؛ به هر حال تنشهایی هم رخ میدهد؛ باید با تدبیر و دقت و طمانینه مسائل را پیش ببریم .
آیت الله یوسف طباطبایینژاد در خطبههای عبادی-سیاسی این هفته نماز جمعه اصفهان، با بیان اینکه یکی از مهمترین واجبات اجتماعی امر به معروف و نهی از منکر است؛ به برخی چالشهای معیشتی در پی جراحی اقتصادی اخیر اشاره و تصریح کرد: نظارت دولت با مردم است، به این معنی که اگر نظارت و امر به معروف و نهی از منکر شما مردم نباشد، امکان ندارد دولت به طور کامل در اجرای سیاست های کلان اقتصادی موفق شود؛ یعنی نه می تواند و نه خواهد توانست.
وی با اعتقاد به اینکه دولت نمی تواند درِ در دکانی یک ناظر و مراقب بگذارد، ادامه داد: این اصلا توقع بیجایی هم است؛ یا در موضوع مبارزه با قاچاق با وجود هزاران کیلوکتر مرز در اطراف کشور مگر تشکیل دیوار گوشتی برای مراقبت از نقاط مختلف ممکن است؟ مردم باید مانند زمان مبارزه با منافقین که گاه مادرها و پدرها و خواهرها و خاله ها فرد خاطی را لو میدادند، عمل کنند و بر مسائل جاری در اطراف خود نظارت کنند و مسائل را اطلاع دهند، حتی اگر به نفعشان نباشد.
امام جمعه اصفهان، موضوع گران شدن آرد را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: اکثر نانوایان ما متدین هستند، ولی اگر نانوایی را میشناسید که آرد ارزانِ سوبسید دارِ هر گونی ۳۸ تا ۴۰ هزار تومان را در بازار آزاد ۸۰۰ هزار تومان میفروشد و در این باره سکوت یا بی تفاوتی پیشه کنید نامردی به دین کردهاید؛ چون با امر به معروف و نهی از منکر، کسب حلال می شود.
طباطبایینژاد خطاب به مردم که در چند روز گذشته با مراجعه به مغازهها بعضا نسبت به خرید مازاد مصرف خود اقدام کرده اند، تاکید کرد: دشمن قصد سواستفاده از این مسئله را دارد، گوش به حرف دشمن ندهید؛ یادمان است زمانی که ارز ترجیحی تصویب شد عده ای مخالف بودند که این سیاست درستی نیست، اکنون هم که میخواهند بردارند باز میگویند این کار درستی نیست و همین افراد هم اقتصاد کشور را از بین بردند.
وی اضافه کرد: اصلاح نظام یارانه ها تصمیم شخص آقای رییسی نیست، حتی رهبری هم تاکید دارند که وضع اقتصادی که از سال های قبل پایه ریزی شده، نیازمند اصلاح و تغییر است؛ یک تیم بزرگ این مسئله را مورد رصد و بررسی قرار داده و می دهد، تصمیم به دادن یارانه برای کمک به مستضعف بود، اما حالا مستضعف در آخر ردیف قرار گرفته است.
امام جمعه اصفهان با اشاره به روند دسترسی آرد به نانوایی ها و دیگر بخش ها از سوی دولت، خاطر نشان کرد: دولت آرد را کیلویی۱۰ هزار تومن میخرد، آردش می کند بعد در قالب آرد یارانه ای به نانوایی ها و دیگر بخش های نیازمند آرد، آن را زیر۵۰ هزار تومان می فروشد بعد ما شاهد هستیم که چطور برخی نانواها یا دیگران این گونی آرد را در بازار آزاد به ۶۰۰ و ۷۰۰ هزار تومان میفروشند، این انصاف است؟
طباطبایینژاد با بیان اینکه مخاطب مصرف ماکارونی هم فقط افراد معمولی نیستند، گفت: کارخانههای ماکارونی این قلم جنس را به ۶۶ کشوراروپایی با قیمت بالا میفروشند و سودش هم به جیب هیچ کس جز همان آقای کارخانه دار ماکرونی نمیرود؛ این باید عوض شود؛ این بی عدالتی است.
وی درعین حال ادامه داد: در این خصوص باید تبعات جنگ اوکراین و روسیه را هم مد نظر قرار داد، چون این دو کشور از اصلیترین صادرکنندگان مواد غذایی به سایر کشورهای اروپا بوده اند و ما شاهدیم که در کشوری مانند آلمان نیز امروز مردم به قفسه مغازه ها حمله میکنند.
امام جمعه اصفهان با زیر سوال بردن خرید بیش از نیاز برخی مردم در روزهای گذشته تصریح کرد: فردی اصلا ماکارونی دوست نداشته، اما حالا که گران شده رفته چند بسته از آن خریده است؛ خب گران شده؟ آدم چیز دیگری می خورد، مردم بدانید مغازه ها پر است مسئولان نمیگذارند مغازهها خالی شود؛ صبر کنید تا تنش بخوابد، اگر سر و صدا کنید، آبروی کشور را بردهاید.
طباطبایی نژاد خاطر نشان کرد: به دفتر ما زنگ میزنند فلان چیز گران شده؛ ما میدانیم، دولت و مسئولین هم می دانند، اما هیچ دولتی چه
عادل و چه غیر عادل نمی خواهد مردم از سیاست هایش ناراضی باشند؛ تقوا پیشه کنید و اقلام را اضافه به خانه های خود نبرید،
وی با یادآوری سخنان چند روز قبل استاندار اصفهان با او درباره روغن گفت: استاندار گفتند دو برابر نیاز هر ساله روغن برای مردم اصفهان تهیه و در اختیار بازار قرار داده شده، اما باز هم نیست و کمبود به وجود آمده است؛ بگذارید این سر و صداها بخوابد تا اقتصاد دان ها بنشینند و ببینند باید چه بکنند؛ تصمیم این است که چیزی عاید دلالها نیاید؛ به هر حال تنشهایی هم رخ می دهد؛ باید با تدبیر و دقت و طمانینه مسائل را پیش ببریم و تلاش کنیم که جهاد تبیین را سر لوحه عمل خود قرار دهیم