گردهمایی تحلیل و بررسی پیشنویس سند ساماندهی رودخانه کشف رود با مشارکت و همراهی شرکت آب منطقهای خراسان رضوی، فرهنگسرای تخصصی محیط زیست شهرداری مشهد و شرکت آب و فاضلاب مشهد و با حضور کارشناسان، اساتید دانشگاه و فعالان محیط زیست خراسان رضوی در سالن همایشهای شرکت آب و فاضلاب مشهد برگزار شد.
به گزارش شرق نگار، در این مراسم حسین اسماعیلیان، مدیرعامل آبفا مشهد در خصوص فعالیتهای این شرکت گفت: بعد از چندین سال زحمت و کوشش در مجموعه خانه هم افزایی انرژی و آب، این تلاشها به ثمر نشسته است.
وی افزود: در دهه اخیر، چالشهای مالی و اقتصادی گوناگونی برای دولتها وجود داشته که یکی از این چالشها، بحث محدودیتهای مالی بوده است.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر برای احداث تصفیه خانههای فاضلاب، هزینههای بسیاری متحمل شدهایم و پروژههای نیمهتمام فاضلاب نیز با کندی پیش میرود.
اسماعیلیان تصریح کرد: برخی از این پروژهها از سالیان دور در انتظار بهرهبرداری است و این در حالیست که هماکنون با تلاش نیروهای ما بیش از ۸۵ درصد از فاضلاب شهر مشهد جمع آوری شده است.
مدیرعامل آبفا مشهد در خصوص تصفیهخانههای شهر مشهد بیان داشت: تلاشهای این شرکت به گونهای بوده که منابع آب شرب مشهد حفظ شده.
وی افزود: گنجایش کل تصفیهخانههای احداث شده در این شهر، ۲۶۳ هزار متر مکعب بوده است و هماکنون سه تصفیه خانه جدید با ظرفیت ۲۶۳ هزار متر مکعب در حال احداث است و به زودی به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی به سند ساماندهی رودخانه کشف رود اشاره کرد و اظهار داشت: مهمترین مسئله در خصوص سند ساماندهی رودخانه کشف رود، تعیین راهبردهای اجرایی آن خواهد بود و قطعا همراهی نمایندگان محترم مشهد در مجلس شورای اسلامی و در این خصوص موثر خواهد بود.
در ادامه، محمدرضا فلفلانی مدیرعامل خانه هم افزایی انرژی و آب با اشاره به نگاه این مجموعه به مشکلات پیرامونی این رودخانه تصریح کرد: هدف ما در این خصوص نگاه بین بخشی و مشارکت تمامی ذی نفعان و مسئولان در این حوزه است.
وی به برگزاری نشستهای مرتبط با این حوزه اشاره کرد و افزود: در حوزه کشف رود و در دو سال اخیر نشستهای مرتبط با تمامی مسئولان مربوطه برگزار شده و تلاش ما بر این بوده که در خصوص مشکلات رودخانه کشف رود، سایر نگاهها نیز مورد بررسی قرار گیرد.
در ادامه نیز رمضان روحانی دبیر کارگروه احیای رودخانه کشفرود با اشاره به اینکه در گذشته و در اطراف رودخانه کشف رود، بیش از ۹۰۰ روستا وجود داشته است، گفت: خشک شدن و موج مهاجرت و همچنین عدم تمرکز و توجه به حاشیه شهر، ساخت و سازهای غیر مجاز و برداشتهای بیش از حد از این رودخانه، وضعیت فعلی را برای این رودخانه به وجود آورده است.
وی اظهار داشت: تخلیه روزانه تانکرهای فاضلاب و وجود کارخانههایی که فاضلاب در این محدوده فاضلاب تولید میکنند باعث به وجود آمدن شرایط بحرانی این حوزه شده و در حال حاضر بیش از پنج هزار هکتار زمین زیر کشت در اطراف کشف رود وجود دارد.
وی به اجرایی شدن برخی قوانین در این خصوص تاکید کرد و گفت: برخی از صنایع ما الزام به تخلیه فاضلاب در رودخانه کشف رود را دارند و راه جلوگیری از ورود بیش از حد فاضلاب به این رودخانه، پیش تصفیه فاضلابها قبل از ورود به رودخانه است و ارتقاء تکنولوژیهای تصفیه، ایجاد چهار الی پنج تصفیه خانه جدید و موارد دیگر میتواند به جلوگیری از این بحران نیز کمک کند.
روحانی خاطرنشان کرد: همچنین در خانه هم افزایی مدلی برای تحلیل دیگر مشکلات شهر ترسیم کردیم و تمامی دی نفعان این موضوعات را در جلساتی گفتگو محور دور هم جمع نمودیم.