به گزارش پایگاه خبری شرقنگار، برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان بینالمللی، سامانهای برای ثبت درخواست متخصصان و کارآفرینان غیرایرانی برای دریافت حمایتهای خاص مرکز تعاملات بینالمللی معاونت علم و فناوری ریاستجمهوری است؛ سامانهای که میکوشد تا با فراهم کردن مجموعهای از خدمات و تسهیلات برای مهاجران نخبه و کارآفرین، زندگی در ایران راحتتر، زمینههای رشد و شکوفایی آنها و بهرهمندی جامعه ایران از استعدادهای این افراد را فراهم کند.
برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان بینالمللی در راستای اجراییسازی سند جامع روابط بینالمللی ایران مبنی بر توسعه سازوکار جذب، اقامت و بهرهگیری ضابطهمند از ظرفیت و توان دانشمندان، پژوهشگران، فناوران و دانشجویان خارجی تعریف شده است و پذیرای همه مهاجران نخبه و کارآفرینی است که خواهان اقامت و فعالیت در کشور ایران هستند.
در ادامه با این تسهیلات آشنا میشویم؛
تسهیل اقامت
یکی از خدمات ارائه شده به نخبگان و کارآفرینان مهاجر که توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ارائه میشود، اعطای اقامتهای بلندمدت ۳، ۵ و ۱۰ ساله در ایران است. این کار به آنها کمک میکند تا بتوانند از خدمات عمومی چون خدمات بانکی، گواهینامه رانندگی، مجوز اشتغال، مالکیت و غیره بهرهمند شوند.
تسهیلات کارآفرینی و نوآوری
این افراد پس از اقامت در ایران از خدماتی مانند دریافت حمایت برای تأسیس شرکتهای دانشبنیان و خلاق بهرهمند میشوند. همچنین مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای این افراد تسهیلاتی چون کارآموزی در نهادهای فناور و نوآور را نیز در نظر گرفته است. از دیگر تسهیلات کارآفرینی و نوآوری به این افراد شامل جذب دانش آموختگان برتر در نهادهای فناور و نوآور میشود.
تسهیلات به پژوهشگران و متخصصان
دیگر خدمتی که به نخبگان مهاجر ارائه میشود فراهم کردن شرایط شرکت آنها در کارگاهها، دورههای آموزشی و تورهای علمی است. این کار در کنار معرفی زیستبوم فناوری و نوآوری ایران به این افراد، شرایط را برای ارتقای سطح علمی آنها در کشور فراهم میکند. اعطای تسهیلات مالی به پژوهشگران برتر مهاجر نیز دیگر خدمتی است که به آنها ارائه میشود.
تسهیلات رفاهی
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همچنین با ارائه کمک هزینه حضور در مجامع و کنفرانسهای علمی و اعطای وام و کمک هزینه پرداخت شهریه دانشگاه، شرایط حضور این افراد در کشور را تسهیل میکند.