به گزارش شرق نگار، این رویداد به همت کمیته گردشگری و ایمنی و کمیته بهرهبرداری یکپارچه مخازن و نیروگاه کمیته ملی سدهای بزرگ ایران، با همکاری کمیته آب، انرژی و محیطزیست انجمن روابط عمومی ایران، خانه اردیبهشت اودلاجان، موزه کودکی ایرانک، شرکت آبفای منطقه ۴ تهران و ماهنامه تخصصی مهرآب به اجرا درآمد.
در این رویداد، آیینهای سنتی بارانخواهی “چولی قزک” (چوله قزک) و “چمچه خاتون” به زیبایی توسط خانم مرجان رحیمی اجرا شد و عروسک نمادین چمچه خاتون از سوی شرکت آب منطقهای آذربایجان شرقی به شرکتکنندگان اهدا گردید.
مهندس بهروز مرباغی، مدیر خانه اردیبهشت اودلاجان، ضمن خوشآمدگویی به حاضران، به تشریح نقش حیاتی آب در معماری سنتی تهران پرداخت. وی با اشاره به ریشه نام “عودلاجان” بیان کرد: “اودلاجان به معنای ‘او + دلاج + ان’ است، یعنی مکان پخش آب در تهران قدیم.”
در ادامه، شرکتکنندگان در این رویداد از سازههای تاریخی منطقه ۱۲ تهران شامل مسیر قناتها، آبانبارها، حمامها، سقاخانهها و خانههای تاریخی طبق مسیر مشخصشده بازدید کردند. در هر سازه، آقای دکتر محمد حسنلی و خانم دکتر منا مسعودی آشتیانی با ارائه توضیحات جامع، حاضران را با اهمیت این آثار تاریخی در تامین آب تهران قدیم آشنا کردند.
همچنین این رویداد با اشعاری زیبا در وصف آب و اهمیت آن همچون، آب، مهر است و جاری در این کوچهها گذشته ز عمر و رسیده به ما، نیز همراه بود.
این رویداد که با هدف گرامیداشت اهمیت آب و آگاهیبخشی در مورد ارزش این مایه حیات برگزار شد، با استقبال بینظیری مواجه گردید.