شرقنگار- رویکرد حذفی و سلبی اشتباه مهلک هواداران دو کاندیدا و رایهای لرزان
دور دوم مناظرات و اهمیت پاسخگویی به ابهامات
کشیده شدن انتخابات ریاستجمهوری این دوره به دور دوم و لزوم اجماع بین دو هوادار اصلی جبهه انقلاب و همچنین نیاز به جذب رای خاکستریها نزد هواداران آقای پزشکیان موجب شده برخی از هواداران از دیگران تقاضای عدم طرح پرسش درباره ابهامات فرومانده در اذهان به جهت حفظ وحدت نمایند.
اما آنچه در این میان نادیده گرفته میشود حقیقت تداوم وجود همین پرسشها و ابهامات نزد مردم و جامعهای است که بیرون از این گروهها و در میان جوانان کف خیابان جریان دارد.
در چنین حالی تشویق عدهای به عدم طرح پرسشهای انتقادی از جناب آقای جلیلی و یا آقای پزشکیان در حکم کمک به دوری و بیاطلاعی دو کاندیدا از خواستهها و پرسشهای مردمی را دارد که با ابهامات بسیار بجامانده از بیپاسخی کاندیداها در مناظرات دور اول رها گشته که در پیشگرفتن ملاحظات سیاسی محافظهکارانه بهمنظور عدم ریزش رایهای حفظشده کنونی و بیپاسخ گذاشتن این بخش از جامعه نه تنها کمکی بر حفظ رای برخی از هواداران نخواهد نمود که ابقاء این تردید در اذهان رای بخشی از هواداران دور اول را هم به حوزه رایهای لرزان نزدیک خواهد نمود.
اثرگذاری خروج از محافظهکاری و روشنگری کاندیداها بر تعیین رای جامعه
در این میان جناب جلیلی علاوه بر نیاز به تبیین چرایی عملیاتی نشدن برخی از شعارهایش همچون سرعت اینترنت ، مساله عفاف و زنان ، سیاستهای برخوردی با منتقدان، گرایشات بسیار روشن در حوزه سیاست خارجی ، تحریم و برجام ، وجود گروههای تندرو و … که مساله عام جامعه میباشد ، نیازمند واکنش روشن نسبت به انتقادهای برآنده از سوی هواداران جناب قالیباف نیز هست.
این رویارویی و پاسخگویی شفاف به جامعه برای جناب پزشکیان علاوه بر نکات مشترک ذکرشده پیشین در حوزه پاسخدهی به ابهامات رایخاکستریها نمود بیشتری دارد.
تبیین حوزه حساس سیاست امنیتی
از جمله حوزههای بیپاسخ نزد کاندیداهای هر دو جناح که میتواند تاثیر بسیار بر جذب یا حتی تغییر رای بخشی از جامعه رایدهندگان به سوی کاندیدایی دیگر شود که رایدهنده در دور اول نسبت به او روی خوشی نشان نداده، در کنار مساله حیاتی اقتصاد و معیشت حوزه امنیت داخلی و در نظرگرفتن راهکاری برای رسیدگی به اعتراضات و خواستههای دادخواهطلبانه مردمی است که در پی راهکاری قانونی برای نشان دادن نقد و اعتراض خود نسبت به عملکرد دولتی را دارد که یا خود به او رای داده و یا با رای دیگران عهدهدار منصبی گشته که اثر مستقیم بر کیفیت زندگی مادی ومعنوی او دارد و اکنون حق بدیهی خود را رساندن صدایش به همان دولت رای گرفته از او و یا از دیگر گروههای ملت میداند.
اهمیت پاسخ به جامعه جوان و میانسال کشور
برای بررسی اهمیت پاسخگویی به این معضل رهاگشته کافی است نیمنگاهی به حوادث خسارتبار سالیان گذشته داشتهباشیم که در صورت پاسخدهی دولتهای گذشته بهه این حق مردمی دولت وملت با چنین خسارت بزرگی روبرو نبوده و بلکه از این راهکار بعنوان ابزاری برای آگاهی دولتمردانی بهره میبرد که سیاستگزاری آنان تاکنون نشان داده که بیشتر برخاسته از دورهمیهای اتاقهای بسته شکل گرفته تا از حضور مستقیم در میان اقشار جامعه.
دولت آینده در صورت پاسخدهی به این معضل میتواند از این رهگذر بعنوان عامل مهم برون رفت از بحرانها سود جسته و پشتوانه بزرگی را از رهگذر کسب مشروعیت خود برابر دیگر ملل به مثابه ابزاری حمایتی در سیاستهای خارجی خود بدستآورد.
طیف وسیعی از جامعه جوان و میانسال کشور اکنون با چنین پرسشی درگیر هستند که اهمیت این پاسخ را صدچندان میکند.
اینکه کدامیک از این دو کاندیدا جسارت ورود به این حوزه و عملیاتی کردن عهد خود با مردم را خواهد داشت امری است که باید برای رسیدن به پاسخ آن در انتظار مناظرات دور دوم چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری ماند.